Më shumë djem apo vajza? Ja sa lindje pati dje në Gjinekologji

2017-03-28 në ora 08:37

Fillimi i vitit 2017 ka qenë i frytshëm sa i përket lindjeve në klinikën e Gjinekologjisë në QKUK.

Në këta tre muaj të parë të vitit, janë shënuar 2173 lindje, sipas raportit të kësaj klinike, shkruan Gazeta Shneta.

Ndërsa, vetëm gjatë ditës së djeshme kanë lindur 41 fëmijë. Prej tyre, një rast është me binjake vajza.

17 nëna kanë lindur për herë të parë gjatë ditës së djeshme në Gjinekologji.

Nënat kosovare kanë lindur 22 vajza dhe 19 djem.

Ndërsa gjatë vitit të kaluar në 7 spitale të përgjithshme të Kosovës janë kryer 23 mijë e 261 lindje.

Nga numri total i lindjeve në QKUK, 3381 kanë qenë me operacion. /Gazeta Shneta/