Merr fund debati, ja sa herë në javë një çift duhet të bëjë seks

2018-06-16 në ora 08:46

Në mënyrë tipike, shumica e marrëdhënieve seksuale zhvillohen gjatë fazave të hershme të romancës së re dhe më pas ngadalësohen sapo që kjo linjë e marrëdhënies vjetërohet.

Problemi është se njerëzit zakonisht kanë prirjen të bazojnë lumturinë e përgjithshme të marrëdhënieve të tyre në shumë pak gjëra. Shpesh është thënë se ju mund të vlerësoni lumturinë e çiftit nga sasia e seksit që bëjnë.

Që nga ajo duket të jetë një konsensus i përgjithshëm dhe gjithkush dëshiron që të ketë marrëdhëniet më të shëndetshme të mundshme me personin që  don, le të shohim se sa e vërtetë është.

Më shumë seks nuk e bën një çift të lumtur.

Marrëdhëniet nuk janë plotësisht të bazuara në seks, përveç nëse kjo është baza e marrëdhënies tuaj. Nëse është kështu, nuk do të jeni seriozisht në dashuri me atë person, por jeni të dashuruar me atë që bëni së bashku.

Një studim i botuar në revistën Psikologji Sociale dhe Shkencën e Personalitetit u analizuan të dhënat nga 25,510 amerikanë, të moshës 18 deri në 89 vjeç. Për pothuajse dy të tretat e atyre që ishin të martuar ose që kishin marrëdhënie, bërja më shumë seks nënkuptonte dhe lumturi më të madhe, shkruan Vix, transmeton Gazeta Shneta.

Studiuesit analizuan mbi sasinë e seksit që çojnë në marrëdhënie të lumtur, dhe mesatarisht ishte vetëm një herë në javë. Kjo është e drejtë, duhet të mjaftojë seks vetëm 52 herë në vit.

Nuk ka një sasi të saktë të seksit për një çift që ka që do të çojë në një marrëdhënie të lumtur. E gjitha bie poshtë për preferencat personale dhe për të gjetur ekuilibrin e duhur me partnerin tuaj. /Gazeta Shneta/