Metoda më e mirë t’i trajnoni bebet tuaja për të fjetur, 5 gjërat që duhet t’i dijë çdo prind

2018-01-11 në ora 09:34

Foshnjat kanë nevojë për shumë gjumë. Kur ata janë në mes të katër dhe 11 muajve, ata kanë nevojë për 12 deri në 15 orë në ditë gjumë (gjumë natën plus pushime). Dhe në një pikë të caktuar, ata mund të marrin shumë nga ato orë në rradhë gjatë natës, shkruan Sleep Foundation transmeton Gazeta Shneta.

Çelësi është trajnimi i gjumit. Trajnimi i gjumit kur foshnjat janë shumë të vogla nuk funksionon. Zakonisht foshnja merr rreth tre deri në gjashtë muaj për të zhvilluar ritmin cirkadik që do t’u duhet të duan të flenë gjatë natës dhe të zgjohen gjatë ditës.

Por derisa kjo të ndodh, foshnjat mund të flenë nëntë deri në 12 orë gjatë natës. Ndërsa çdo fëmijë reagon pak ndryshe për të trajnuar gjumë dhe ka metoda të ndryshme, ka disa pika kyçe që duhet mbajtur në mend.

5 gjërat që prindërit duhet t’i dijnë për trajnimin e gjumit

#1 Foshnjat duhet të mësojnë se si të qetësojnë veten. Duke e shtrirë një fëmijë të përgjumur (jo plotësisht në gjumë) e inkurajon atë të bjerë në gjumë në krevat të tij ose të saj. Kjo do të thotë kur të vegjlit zgjohen në mes të natës, ata do të dinë se si të vetë-qetësohen dhe të vënë veten përsëri për të fjetur pa qarë për ju.

#2 Një kohë e rregullt e gjumit është çelësi. Trajnimi i gjumit ka të bëjë me krijimin e një orari të ri, që do të thotë që çdo natë, gjumi duhet të ndodhë në të njëjtën kohë.

#3 Mund të ketë pengesa. Mund të ketë netë kur nuk shkon shumë mirë (sidomos nëse një foshnjë sëmuret ose një prind po udhëton). Por mbajtja e një rutine është çelësi.

#4 Nuk ka asnjë mënyrë të drejtë për të trajnuar gjumin. Ka shumë qasje të ndryshme për të trajnuar gjumin dhe ka prindër që betohen nga secili prej tyre. Disa ekspertë, për shembull, avokojnë të lënë një fëmijë “ta qajë për gjumë”, ndërsa të tjerët nuk e bëjnë këtë.

#5 Një prind në fund do të jetë i suksesshëm. Midis 70 dhe 80% e bebeve nëntë muajsh flenë gjatë natës, prandaj prindërit nuk duhet të dekurajohen. / Gazeta Shneta