Ndryshimet në trupin e gruas pas lindjes që shumica nuk besojnë se janë të vërteta

2020-08-01 në ora 17:02

Pasi lindni një foshnjë, ajo merr shumë vëmendje nga mjekër dhe nga të afërmit e shumtë. Por, pak njerëz në të vërtetë e dinë se çfarë po ndodh me nënën e foshnjës. Trupi i saj kalon në shumë ndryshime, disa prej të cilave janë të mira dhe disa jo.

Madhësia e këpucave rritet

Studiuesit matën këmbën e 49 grave gjatë shtatzanisë dhe 6 muaj pas lindjes. Gjatë kësaj periudhe, gjatësia e këmbës u rrit me 2-10 milimetra. Besohet se ndryshimi në madhësinë e këmbës është shkaktuar nga relaksimi i hormonit. Ai i bën nyjet dhe tendinën më fleksibile.

Ijet bëhet më të gjera

Relaksina hormonale që përshkruam më parë, relakson tendinin ku lidhen kockat e legenit që është arsyeja pse ijet mund të bëhen më të gjera. Kjo është e nevojshme për të siguruar që lindja të shkojë mirë. Disa gra kthehen në formën e tyre origjinale menjëherë pas lindjes dhe disa përfundojnë me një legen shumë më të gjerë.

Ngjyra e flokëve dhe e syve mund të ndryshojë

Një ekspert i shtatzanisë nga Kalifornia pretendon se shtatzania madje mund të ndryshojë ngjyrën e flokëve dhe syve. Ajo mendon se kjo ndodh për shkak të një çekuilibri hormonal që shkakton mungesë të melaninës. Për disa, ndryshimet në pamje janë të përkohshme dhe për të tjerët ato janë të përhershme.

Preferencat e shijes ndryshojnë

Pas shtatzanisë, preferencat e shijes mund të ndryshojnë mjaft, në vend të ushqimeve të ëmbla, gratë fillojnë të shijojnë ushqime pikante dhe anasjelltas. Arsyeja është e njejtë, ekziston një çekuilibër i hormoneve në trup dhe askush nuk e di se si do të ndikojë në sjelljen e nënës. /GazetaShneta/