Në Kosovë janë paraqitur raste të ri-infektimit me COVID-19, mjekët thonë se në çdo sëmundje ka përjashtime

2021-01-26 në ora 20:45

Rishfaqja e infeksionit me koronavirus te qytetarët që llogaritet që e kanë kaluar sëmundjen më parë po shkakton shqetësim të mjekët, pasi që sipas tyre kjo e vështirëson menaxhimin e pandemisë.

Në muajin dhjetor të vitit të kaluar Donika Voca-Gashi kishte rezultuar e infektuar me koronavirus. Pas periudhës së izolimit prej tre javësh, me rekomandim të mjekëve ajo kishte rezultuar e shëruar.

Por pas një muaji ajo rezultoi përsëri pozitive me COVID-19 pas testit rapid dhe atij RT-PCR.

“Ka disa ditë që kam disa simptoma për të cilat mendova se është grip i zakonshëm. Kur nëna ime rezultoi pozitive e që unë kisha kontakte me të, mjekët më rekomanduan një test rapid dhe as që e besova që do të dal pozitiv”, tha për RTV Dukagjinin Donika Voca-Gashi.

Për infektologun Sali Ahmeti ri-infektimi me koronavirus është një shqetësim.

Ai tha se momentalisht në Klinikën Infektive është një pacient që po mendohet se është ri infektuar me koronavirus.

“Në praktikën tonë kemi pasur disa raste që kanë manifestuar shenja klinike për herën e dytë dhe që të njëjtin kanë rezultuar pozitiv për herë të dytë në testin PCR. Gjithmonë te sëmundjet infektive raste përjashtuese ekzistojnë. Edhe te COVID-19, për arsye të ndryshme mund të ekzistojnë rastet e infektimit”.

Ahmeti thotë se edhe personat që kanë kaluar sëmundjen duhet të bartin maska dhe të ruhen nga virusi në mënyrë që të mos ketë befasi.