Nëna e re nuk dinte si t’i jepte gji foshnjës, pas tre ditësh fëmija vdes për një pikë qumësht

2017-11-18 në ora 13:00

U dasht 5 vite që nëna Jillian Johnson të rrëfej për vdekjen e djalit të saj Landonit, dhe ajo hezitoj për shkak të dhimbjes së madhe që kishte për të birin, dhe nga frika se do të gjykohej nga të tjerët.

Por tani ajo ka vendosur që të rrëfehet në një postim të saj për “Fed Is The Best’’, duke shpjeguar se si djali i saj vdiq për shkak se ishte dehidratuar vetëm pas disa ditë që kishte lindur.

Ajo shpreson se përvoja e saj, edhe pse jashtëzakonisht e rrallë, do t’i shpëtojë familjet e tjera që të mos kalojnë nëpër humbjen e dhimbshme që ajo ka përjetuar, transmeton Gazeta Shneta.

Gjatë shtatzënisë Johnson, nëna dhe burri i saj u arsimuan në një përpjekje për të qenë prindërit më të mirë të mundshëm. “Ne ishim të gatshëm, ose kështu ne menduam ….” shkruan ajo në postin e saj, duke shtuar, “çdo klasë dhe libër ishte përshtatur drejt ushqyerjes me gji dhe se si është kaq e rëndësishme nëse dëshironi një fëmijë të shëndetshëm.

Nëse nuk keni pasur një shtim të gjirit ose kancer ose ndonjë arsye serioze mjekësore për atë se pse nuk mund të ushqeni me gji, fëmija juaj nuk do të jepet formulë përveç nëse një recetë është shkruar nga pediatri.) “, tregon nëna.

Arsyeja që ajo dha ishte për shkak se unë u diagnostikova me PCOS (sindromi ovarian polycystic) dhe ishte e vështirë për gratë me pabarazitë hormonale për të prodhuar qumësht “, vazhdon më tutje rrëfimin Johnson, transmeton Gazeta Shneta.

Por Landon qante gjithë kohën, gjithashtu. Xhonson thotë: “Ai qante nëse nuk ishte në gji dhe fillova t’i jepja vazhdimisht”. Landoni ushqehej rreth nëntë orë gjatë ditës së parë të jetës; infermieret i thanë asaj se kjo quhej ushqim grumbull. Pas rreth dy ditësh, ai kishte humbur gati 10 përqind të peshës së lindjes së tij (vini re: Është normale që foshnjat me gji të humbasin deri në 10 përqind të peshës së tyre pas lindjes) dhe megjithëse Johnson ishte e  shqetësuar se Landon nuk po merrte qumësht të mjaftueshëm, profesionistët mjekësorë rreth saj thanë se gjithçka ishte në rregull.

Si Johnson rrëfen në postin e saj të papërpunuar, Landon “ishte i uritur fjalë për fjalë.” Më pak se 12 orë pasi prindërit e rinj e çuan djalin nga shtëpia në spital (ai ishte më pak se tre ditë), ai përjetoi atak kardiak si pasojë e dehidrimit.

“Dhe këshillat më të mira që më është dhënë nga një nga mjekët e tij të NICU-së, ndërsa ai ishte në mbështetje të jetës, është që gjiri është më i miri, por është dashur me shishe”, thotë Xhonson duke shtuar: “Në këtë mënyrë e di se fëmija juaj ka ngrënë sa duhet. ..sikur të mund të kthehesha në kohë”.

Ndërsa kjo nënë I bënë thirrje të gjitha nënave që të kontrollojnë fëmijën e tyre pasi të dali nga spitali nëse ai ka mungesë të lëngjeve apo diçka të ngjashme.

Ndërsa për fund thotë: “Mbani mend se çdo qumësht i gjirit është më i mirë se çdo qumësht tjetër”./Gazeta Shneta/