Nëna e shpëtoi vajzën nga vdekja me barna të prodhuara nga kanabisi

2017-06-03 në ora 08:10

Annalise Lujan ishte në mes të gjimnastikës së saj në prill të këtij viti, kur ajo filloi të vjellë dhe humbi ndjenjat në këmbët e saj.

Prindërit e dërguan menjëherë në spital dhe mjekët u detyruan ta vendosin në koma artificiale për t’ia shpëtuar trurin, shkruan DailyMail, transmeton Gazeta Shneta.

Vajza u diagnostikua me një sindrom të rrallë të epilepsisë cila çon në dëmtime të trurit e madje edhe në vdekje.

Annalise Lujan, 12, was diagnosed with a rare epilepsy syndrome, known as febrile infection-related epilepsy syndrome, in April

Për shkak se mjekimi i rregullt kundër epilepsisë në këtë gjendje nuk funksiononte, nëna e saj Maryan Estrada Lujan hulumtoi disa opsione.

Ajo gjeti një lloj barne e prodhuar nga kanabisi, e quajtur ‘cannabidiol’, e cila e nxori vajzën nga koma pas tre trajtimeve më 8 maj.

Tani vajza nuk goditet vazhdimisht nga epilepsia dhe është në terapi për të rifituar aftësitë e saj. /Gazeta Shneta/

The condition causes her to have seizures continuously. She was put in a medically induced coma to save her from brain trauma (pictured in April)