Nënat duhet ta vendosin acidin folik në bukën e foshnjave, për këtë arsye

2018-01-31 në ora 18:40

Mielli i mardhë dhe buka duhet të përforcohen me acid folik, me qëllim që t’i mbroni foshnjat nga gjendjet e rrezikshme shëndetësore, konstaton një studim i madh.

Acidi folik hap rrugët për marrjen e sasisë së konsiderueshme të vitaminave përmes bukës, duke ndërprerë prekjen nga sëmundjet vdekjeprurëse, siç është spina bifida, transmeton Gazeta Shneta.

Hulumtimi gjithashtu ka vënë presion mbi sekretariatin e Shëndetësisë të Britanisë, Jeremy Hunt, që t’i trajtojnë sëmundjet që përshkruhen si ‘tragjedi të shmangshme’.

Përkrahësit e shtimit të acidit folik në miell sugjerojnë se një veprim i tillë do të kursente edhe 165 deri në 500 jetë në vit, varësisht se sa përdoret tek gratë shtatzëna./Gazeta Shneta/