Nëse fëmija juaj ulet kështu, ndaleni para se të jetë vonë

2018-02-01 në ora 22:15

Zakonisht, shumë fëmijë bëjnë veprime interesante të cilat shpeshherë janë të rrezikshme për shëndetin e tyre.

Mënyra se si nganjëherë ulen, gjunjtë përpara dhe këmbët prapa, duke formuar kështu shkronjën ‘’Ë’’ që është një ndër uljet më të këqija, transmeton Gazeta Shneta.

Sipas disa terapistëve kjo është gabim për një mori arsyesh ndër to edhe:

-Ulja në këtë mënyrë kufizon forcën bazë sepse i jep fëmijëve një bazë më të gjerë të mbështetjes.

-Shkakton ngushtësi muskulore, veçanërisht në këmbët dhe kofshët.

Po ashtu bënë që toni i muskujve të ulet që do të thotë se fëmija nuk është aktiv ato mund të jenë të butë.

Ndërsa, terapistët rekomandojnë që të ndaloni sa më parë uljen në këtë mënyrë, dhe t’i minimizoni dëmet./Gazeta Shneta/