Omicron: 4 simptoma kryesore tek fëmijët që nuk duhet injoruar kurrë

2022-01-02 në ora 22:51

Një mjek i përgjithshëm ka renditur katër shenja kryesore paralajmëruese tek fëmijët me variantin Omicron të koronavirusit.

Varianti Omicron i koronavirusit vazhdon të përhapet në të gjithë vendin dhe nuk ka treguar asnjë shenjë të braktisjes në vitin e ri, shkruan My London News, përcjell Gazeta Shneta.

Situata pre-Omicron, simptomat klasike të koronavirusit u paraqitën si një temperaturë e lartë, një humbje ose ndryshim në nuhatje ose shije dhe një kollë e re dhe e vazhdueshme.

Por, një mjek i përgjithshëm ka paralajmëruar për një sërë simptomash të pranishme në mënyrë të përsëritur tek fëmijët që kanë tendosje – dhe njëra prej tyre është mjaft e pazakontë.

Mjeku i përgjithshëm Dr. David Lloyd ka folur për shenjat paralajmëruese të zakonshme tek fëmijët në një intervistë me Sky News.

Ai tha se: “Gjërat si lodhja, dhimbja e kokës dhe humbja e oreksit duken të jenë mjaft të rëndësishme. “Ashtu si dhe një skuqje e pazakontë.

“Kështu që ne po fillojmë të mësojmë pak më shumë rreth virusit dhe po fillojmë të kujdesemi për të.”

Megjithatë, fëmijët duket se zhvillojnë gjithashtu simptoma klasike të koronavirusit, duke përfshirë një temperaturë të lartë, një kollë të re, të vazhdueshme dhe një humbje ose ndryshim në shqisën e nuhatjes ose shijes. /Gazeta Shneta/