Parandaloni shtatzëninë me këto alternativa natyrale, në vend të pilulës emergjente

2018-02-08 në ora 13:47

Pilula kontraceptive emergjente konsiderohet si mënyrë e sigurt dhe efektive për të parandaluar shtatzëninë pas seksit të pambrojtur, dështimit kontraceptiv ose shtatzënisë së padëshiruar. Edhe pse nuk raportohen gjerësisht, por efektet anësore të këtyre pilulave mund të jenë të gjata dhe të rrezikojnë shanset tuaja për t’u konceptuar më vonë shkruan PWW transmeton Gazeta Shneta.

Mënyrat natyrale për të parandaluar shtatzëninë

Kontraceptivët bimor duhet të konsumohen për një periudhë të qëndrueshme kohe për të vendosur efektivitetin. Shembujt janë yam i egër dhe neem.

Patatja e ëmbël: Doza duhet të merret dy herë në ditë për një minimum prej një muaji për t’i lejuar kohë që të hyjë në fuqi para se të mbështeten në të për kontrollin e lindjes.

Shega: Farat e këtij fruti përmbajnë një estron identik me hormonin e vërtetë dhe pohohet se mund të ketë diçka të bëjë me përdorimet e saj historike si një kontraceptiv.

Pema e papajas: Fara papaja janë përdorur prej kohësh si një kontraceptiv efektiv dhe i sigurt. Duket se një lugë çaji me fara në ditë është ajo që kulturat tradicionale përdorin – dhe nevojiten tre muaj përdorim për të qenë plotësisht efektiv.

Rutini: Ky kompleks fenolik mund të blihet në formë tabletash. Një minimum prej 500 mg duhet të merret çdo ditë për disa ditë përpara dhe pas ovulimit.

Farat e kajsive: Pas një marrëdhënie të pambrojtur në një ditë potencialisht të plleshme, filloni të hani 5-10 fara kajsije 3 herë në ditë. Vazhdoni këtë derisa të vijë periudha juaj. Kjo parandalon implantimin. / Gazeta Shneta