Pasi ta lexoni këtë, kurrë më nuk do të hani salsiçe

2017-05-24 në ora 16:17

Shumica e njerëzve u pëlqen të hanë, por nuk i dijnë efektet negative që mund t’i sjellë salsiçja trupit dhe shëndetit të tyre.

Të gjitha llojet e salsiçeve pa marrë parasysh se çfarë janë plot me yndyrna dhe natrium, prandaj nuk është e shëndetshme të konsumohen shpesh, transmeton Gazeta Shneta.

Gjithashtu, salsiçet kanë nitrate, nitrite dhe aditiv të shtuar që rrisin periudhën e afatit të skadimit. Marrja e nitratit të natriumit është e lidhur ngusht me marrjen e kancerit.

Ato shpesh zhvillojnë baktere të listerisë, që shkakton krijimin e sëmundjes së listeriozës. Kjo sëmundje mund të çojë në abort, në lindjen e foshnjeve të vdekura dhe shumë probleme të tjera të rënda shëndetësore në raste të grave shtatzëna./Gazeta Shneta/