Pasi të lexoni këtë, kurrë më nuk do të konsumoni ujë të ftohtë

2017-07-26 në ora 20:07

Konsumimi i ujit të ftohtë gjatë ditëve të nxehta të verës është tejet i dëmshëm për shëndetin tuaj. Temperatura e ftohtë e ujit të pijshëm mund të shkaktoj ngushtimin e kapilarëve të gjakut që gjenden në stomakun tuaj, përpos tjerash.
Megjithëse tejet freskues gjatë këtyre ditëve të nxehta, a e keni menduar ndonjëherë se çfarë do t’i bëj organizmit tuaj nëse konsumoni çdo ditë ujë të ftohtë?

Keni një mori arsyesh për të ndaluar së konsumuari këtë lloj uji, për arsyen se do të ndikoj negativisht në traktin tuaj digjestiv. Kur jeni duke u ushqyer jashtë shtëpise, kërkoini kamarjerit t’iu sjellë ujë pa akuj, edhe gjatë verës. Kjo mund t’iu tingëlloj e çuditshme, por tani do t’i kuptoni arsyet:

Pirja e ujit të ftohtë pas ushqimit krijon rritjen e mukusit në trupin tuaj, i cili mund të ju drejtoj deri tek zvogëlimi i funksionimit të sistemit imunitar, gjë që rezulton me ftohje apo sëmundje të tjera të organizmit.
Nëse hani ushqim gjatë kohës që pini ndonjë pije të ftohtë, ose edhe pas ushqimit, temperatura e ujit ngurtëson yndyrnat e ushqimit që sapo keni konsumuar, pastaj trupi do ta ketë të vështirë t’i tretë yndyrnat e panevojshme nga trupi.
Kur pini pije të ftohura, kapilarët e gjakut tuaj ngushtohen, organet tretëse kufizohen, dhe hidratimi i trupit pengohet të zhvillohet si proces i nevojshëm, transmeton Gazeta Shneta.
Në vend se të punoj për të kthyer ushqimin në energji, trupi juaj rrit energjinë për të rregulluar temperaturën e trupit, gjë që pastoj shkakton edhe humbjen e ujit që keni pirë për hidratim të trupit.

Kur të fillon të mësoheni të pini ujin me temperaturë dhome apo edhe më të ngrohtë, do të vini re përmirësim të madh të tretjes se ushqimit, dhe mënyrën sesi trupi ndihet pasi të keni ngrenë gjatë ditës. /Gazeta Shneta/