Pediatrit po rekomandojnë që foshnja të fle në këtë pozicion

2018-05-29 në ora 20:05

Pediatrit po rekomandojnë të vendosni foshnjën tuaj të fle në shpinë në çfarëdo kohe që ai bën gjumin, qoftë ditën apo natën.

Krejt këtë po e thonë për shkak të shmangies së sindromës së vdekjeve të papritura të foshnjave, që në pozita të tjera mund të rrezikohen veçanërisht shumë, transmeton Gazeta Shneta.

“Fjetja e foshnjës në shpinë (e njohur si pozita shtrirë) çdo natë është një nga veprimet më mbrojtëse që mund të ndërmerrni për të siguruar që fëmija juaj të fle sa më mirë që të jetë e mundur”, thotë njëri nga pediatrit e Lullaby Trust.

Nëse fëmija juaj ka rrokulliset dhe kthehet në pozicionin e barkut, ju duhet t’i ktheni ato në shpinë përsëri.

Ndërkaq, mënyra më e mirë, sipas ekspertëve, është që të siguroheni që foshnja juaj do të fle në këtë pozicion që nga dita e parë.

Është gjithashtu e rëndësishme që të mbani të njëjtën rutinë për fëmijën tuaj, pasi foshnjat të cilët normalisht flenë në shpinë, por nganjëherë flenë në krahun e tyre janë në rrezik të madh për vdekje të papritur./Gazeta Shneta/