Për dhëmbë të shëndetshëm, mos i pastroni pas ngrënies

2017-10-21 në ora 06:58

 

Mos i lani dhëmbët menjëherë pas ngrënies dhe pijeve, veçanërisht nëse ato ishin acidike.

Ushqimet të frutave me acid të agrumeve, pije sportive, domate, pije të gazuara (si dietë ashtu edhe të zakonshme) mund të zbusin smaltin e dhëmbëve “si gurë ranor i lagësht”, thotë Howard R. Gamble, president i Akademisë së Stomatologjisë së Përgjithshme në Amerikë.

Larja e dhëmbëve tuaj në këtë fazë mund të përshpejtojë efektin e acidit në smaltin tuaj dhe të dëmtojë shtresën nën të.

Gamble sugjeron që duhet pritur 30 deri 60 minuta pas ngrënies në mënyrë që të filloni t’i lani./Gazeta Shneta/