Pesha mund të ketë lidhje me migrenën?

2017-04-14 në ora 15:35

Si obeziteti ashtu edhe nën-pesha lidhen me një rrezik në rritje për migrenën, sipas një meta-analize të publikuar në vitin 2017 në gazetën mjekësore të Akademisë Amerikane të Neurologjisë.

Duke qenë se obeziteti dhe nën-pesha janë faktorë rreziku potencial për migrenën, ndërgjegjësimi i këtyre faktorëve të rrezikut është jetik për njerëzit”, tha autori i studimit B. Lee Peterlin shkruan Medical Express, transmeton Gazeta Shneta.

Një total prej 12 studimesh me 288,981 pjesëmarrës u përfshinë në meta-analizë.

Kur studiuesit hartuan të gjitha rezultatet dhe u përshtatën moshave dhe gjinive, ata gjetën se njerëzit me obezitet kishin 27 përqind më shumë gjasa të kishin migrenë sesa njerëzit me peshë normale, ndërsa njerëzit që ishin nën peshë ishin 13 për qind më shumë në rrezik të kenë migrenë./Gazeta Shneta/