Po, duhani mund të jetë shkaktarë i uljes së numrit të spermatozoidëve

2022-06-12 në ora 20:59

Sipas një analize të publikuar nga Eurpean Urology, në prill të viti 2016, është vërtetuar se burrat që konsumonin duhan kishin numër më të vogël të spermatozoidëve.

Nga kjo, rrjedhimisht bënë të kuptohen se duhani dëmton spermën tuaj shkruan VeryWell Family, transmeton Gazeta Shneta.

Në përgjithësi, duhani ka shfaqur rrezik në rritjen e kancerit, sëmundjeve të zemrën dhe një numër problemesh tjera shëndetësore.

Në prill të vitit 2016, European Urologhy realizoi një analizë mbi efektet e prijes së duhanit në shëndetin e spermës.Analiza përfshiu 20 studime dhe pak më shumë se 5,000 burra në gjithë Evropën.

Studimi zbuloi se pirja e duhanit shoqërohet me uljen e numrit të spermatozoidëve, uljen e lëvizshmërisë dhe morfologjinë e dobët të tyre.

Sipas studiuesve, efekti negativ që shfaqte duhani ishte më i përhapur të burrat infertilë. /Gazeta Shneta/