Praktikat e mira të mbrojtjes për të parandaluar transmetimin e variantit Delta, sipas ekspertëve

2021-09-14 në ora 12:17

Praktikat më të mira për të mbrojtur veten kundër COVID në publik janë bërë në thelb natyra e dytë në këtë pikë të pandemisë.

Por kur vjen puna për të kuptuar se sa të kujdesshëm duhet të jemi kur ndodhemi në rrugë, mund të jetë më e vështirë të vlerësoni saktësisht se çfarë mund të jetë duke rrezikuar shëndetin tuaj – veçanërisht pasi varianti Delta vazhdon të përhapet.

Ndërsa shumë ekspertë dhe zyrtarë ende pajtohen se udhëtimet në kohë të përhapjes së COVID-it janë ende të rrezikshme duke përfshirë dhe për personat e vaksinuar – taktikat më të rëndësishme dhe themelore për të shmangur përhapjen e virusit ende vlejnë.

“Unë mendoj se është ideale për të shmangur mjediset e mbushura në ambiente të brendshme me ventilim joadekuat,” tha epidemiologja Saskia Popescu nga Universiteti George Mason Schar, për të përditshme The Guardian.

“Unë përpiqem të përqendrohem në bërjen e gjërave jashtë dhe të jem e vetëdijshme për normat e transmetimit lokal ku mund të më duhet të marr masa të tjera paraprake.”

Për shumë njerëz, potenciali për infeksion do të çojë në një raund tjetër të planeve të vonuara të udhëtimit.

Por për individët që duhet të dalin në rrugë për arsye thelbësore, ekspertët rekomandojnë të ndiqni udhëzimet e postuara nga Qendra për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjes (CDC), pavarësisht nëse jeni duke marrë një udhëtim vendor apo ndërkombëtar.

“Udhëtimi në një zonë me vaksinim të ulët (dhe përqindje të larta të rasteve të COVID-19) është në thelb e rrezikshme”.

” Ndërsa nuk mund të kontrolloni rrezikun ndaj jush në komunitetin përreth – ju mund të kontrolloni rrezikun për veten dhe rrezikun për të tjerët duke siguruar që jeni të vaksinuar, mbani maska ​​në vendet e duhura, mos udhëtoni kur jeni simptomatik ose nëse keni qenë rast i kontaktit dhe keni kryer testime të shpeshta të antigjenit”. /Gazeta Shneta/