Presioni i lartë i gjakut gjatë shtatzanisë mund të shkaktojë simptoma të rënda të menopauzës, studim

2020-09-28 në ora 20:32

Studiuesit zbuluan se gratë që kishin hipertension gestacional përjetuan simptoma më shqetësuese të menopauzës, si djersitje natën, në krahasim me gratë që nuk kishin histori hipertensioni fare.

Nëse nuk trajtohet, hipertensioni mund të shkaktojë gjithçka, nga sëmundjet e zemrës dhe deri te dëmtimi i veshkave, transmeton Gazeta Shneta.

Presioni i lartë i gjakut gjatë shtatzanisë i njohur gjithashtu si hipertension dhe mund të ketë pasoja të rënda në shëndetin e nënës dhe fetusit.

Shoqata Amerikane e Shtatzanisë thotë se 6-8 përqind e grave kanë tendencë të zhvillojnë hipertension gestacional gjatë shtatzanisë.

Për më tepër, hipertensioni gestacional mund të shkaktojë shumë ndërlikime. ACOG thotë se menopauza mund të shkaktojë stres shtesë në veshkat dhe zemër, gjë që mund të rrisë rrezikun e sëmundjes së zemrës.

Një studim i ri tregon se gratë që kanë histori hipertensioni gjatë shtatzanisë ka të ngjarë të kenë simptoma më të rënda të menopauzës.

Studiuesit zbuluan se gratë që kishin hipertension gestacional përjetuan simptoma më shqetësuese të menopauzës. Ata gjithashtu konfirmuan se gratë kaluan terapi hormonale gjithashtu raportuan simptoma më të rënda të menopauzës. /GazetaShneta/