Ja se si cikli menstrual ndryshon pas shtatzanisë

2020-09-28 në ora 20:00

Çdo grua e rritur mësohet të menaxhojë ciklin e saj menstrual pasi që periudha e parë arrin gjatë viteve të adoleshencës. Ajo mëson të shkojë me rrjedhën kur dhimbja dhe shqetësimi vizitojnë çdo muaj.

Gjatë shtatzanisë trupi juaj, pasi kalon 9 muaj shtatzani tani është shumë ndryshe. Padyshim, periudha juaj nuk do të jetë e njejtë si më parë, kështu që këtu është gjithçka që duhet të dini rreth menstruacioneve pas një shtatzënie, transmeton Gazeta Shneta.

Do të përjetoni shkarkim vaginal menjëherë pas lindjes në mënyrë vaginale ose përmes seksionit C dhe mund të jetë gjithashtu shumë i rëndë. Në të vërtetë kjo është lochia, gjaku dhe indet në mitrën tuaj që mbështesnin fëmijën tuaj gjatë gjithë këtyre muajve.

Tani që fëmija juaj është i lindur, trupi juaj nuk ka nevojë për këto dhe i shkakron ato për 4 deri në 6 javë. Lochia ka erë të ndjenjur dhe zakonisht është e kuqe e errët dhe e trashë në 3-4 ditët e para pas lindjes.

Pavarësisht se kur ndodh cikli juaj i parë pas shtatzanisë, ajo do të jetë paksa e ndryshme nga lloji i menstruacioneve që keni përjetuar më parë.

Sipas NHS, më poshtë ka të ngjarë të ndodhë:

Periudhat e parregullta, veçanërisht nëse filloni ndërkohë që jeni duke ushqyer pjesërisht me gji.

Ngërçet, të cilat mund të jenë më mirë ose më keq sesa para se të mbetesh shtatzënë.

Periudha më të rënda janë gjithashtu mjaft normale pas shtatzanisë.

Në periudhat tuaja mund të ketë mpiksje të vogla gjaku.

Është e rëndësishme të konsultoheni me një mjek nëse mpiksja e gjakut zgjat më shumë se një javë dhe nëse periudha juaj është anormalisht e rëndë. /GazetaShneta/