Progesteroni kundër abortit, ka një ndikim shumë të rëndësishëm tek bebja

2017-04-13 në ora 20:18

Sipas ekipit kërkimor, progesteroni duket të jetë një faktor i nënvlerësuar që ndikon në zhvillimin normal të ndryshimeve në seksualitetin njerëzor dhe psikoseksualitetin. Gjetjet kërkojnë hetime të mëtejshme për shkak se pak dihet për efektet në pasardhësit e variacioneve natyrore në nivelet e progesteronit të nënës.

Meshkujt dhe femrat prodhojnë natyrisht progesteronin e hormoneve seksuale. Ai është i përfshirë në ciklet e menstruacioneve të grave, dhe ndihmon në mbajtjen e shtatzënive dhe zhvillimin e fetusit.

Gjithashtu luan një rol në zhvillimin nervor dhe prodhimin e hormoneve të tjera seksuale, si dhe hormonet steroide që ndihmojnë në rregullimin e përgjigjeve të stresit, inflamacionit dhe metabolizmit në trup shkruan Medical News Today, transmeton Gazeta Shneta.

Sipas anketës së nxjerrë nga kërkuesit u zbulua se fëmijët, nënat e të cilëve u trajtuan me progesterone, kishin shumë më pak gjasa të përshkruanin veten si heteroseksualë.

Një në çdo pesë pjesëmarrës të ekspozuar në progesterone (20.6 për qind) etiketonin veten si heteroseksualë, shifër kjo e cila ju shtyen të besoni se progesteroni mund të ketë ndikim në seksualitetin dhe psikoseksualitetin e fëmijës.

Ekipi hulumtues beson se studimet e mëtejshme mbi pasardhësit e femrave të trajtuara mjekësisht me progesteron gjatë shtatzënive të tyre, si dhe studimet që shqyrtojnë efektet e variacionit natyror në nivelet progesterone prenatale do të sigurojnë më shumë informacion mbi këtë studim, duke e ditur rolin që luan në sjelljen njerëzore./Gazeta Shneta/