Pse duhet t’i kontrolloni këmbët e foshnjave nëse qajnë pa ndonjë arsye!

2017-03-16 në ora 10:22

Shpesh prindërit frikësohen kur foshnjat qajnë e bëjnë britma të mëdha pa ndonjë arsye, transmeton Gazeta Shneta.

I ushqeni mirë dhe shëndetshëm, madje kujdeseni për ta në mënyrën më të mirë të mundshme, por megjithatë ata nuk arrijnë të qetësohen.

Më poshtë, do të gjeni një arsye e cila mund të paraqesë rrezik, por për fat të keq shumica e prindërve nuk kanë informacione për këtë.

E njohur si fija e flokut, ajo zakonisht krijohet nga çorapet në gishtërinjtë e foshnjave. Kjo zakonisht bëhet nga lëvizjet e pakontrolluara të bebeve, gjë që më pas shkakton dhimbje të mëdha dhe pamundëson qarkullimin e gjakut nëpër këmbët e tyre.

Në shumë raste, kjo fije që krijohet tek foshnjat, ka rezultuar duke u prerë gishtin, kjo në rastet kur prindërit nuk e kanë vërejtur ose nuk e kanë ditur çfarë është.

Scott dhe Jeccica Walker, janë dy prindër të rinj që së fundi kanë hasur një problem të tillë tek foshnja e tyre.

Shenja e parë që do ta vëreni, është se fëmijës do t’i skuqet gishti, ndërkaq në mes shihet gishti i shtrënguar.

Fenomeni i tillë është mjaft i rrallë, megjithatë prindërit mund të përballen me gjëra të tilla, prandaj është mirë ta kenë parasysh një problem si ky. /Gazeta Shneta/