Pse ndalohet agjërimi për gratë me menstruacione?

2017-05-26 në ora 13:15

Në muajin e shenjtë të Ramazanit, agjërimi për gratë është i ndaluar nëse ato janë me menstruacione.

Njohës të fesë islame thonë se agjërimi i grave është i pavlefshëm nëse gruaja është me cikël gjatë Ramazanit.

Ata mendojnë se kjo ndodhë për dy arsye: Për shkak të papastërtisë dhe për shkak të dhimbjeve gjatë ciklit.

Kjo e dyta është më e qëndrueshme për disa dijetarë pasi thonë se papastërtia nuk është kusht i agjërimit, ndërsa dhimbjet e ciklit do t’i mundonin jashtë mase gratë në agjërim. /Gazeta Shneta/