Pse qajnë bebet? Arsyet që duhet t’i dijë secili prind

2017-05-11 në ora 10:24

Këtu janë 10 arsyet më të shpeshta pse bebet shpërthejnë në lot.

Por nëse bebi juaj ka vështirësi në frymëmarrje gjatë kohës kur qan, duhet të konsultoheni me mjekun tuaj, shkruan BabyCenter, transmeton Gazeta Shneta.

Jam uritur

Uria është një nga arsyet më të shpeshta pse i posalinduri qan

Jam i lodhur

Bebja mund të flejë me vështirësi, veçaërisht kur është shumë e lodhur. Ndihmojeni të qetësohet.

Po bëhem sikur po qaj

Nëse bebja juaj është më pak se 5 muajshe, zakonisht qan pasditeve ose në mbrëmje vonë. Kjo është normale, megjithëse juve ju shkakton stres.

Ndërroma pelenën

Nëse pelena është e mbushur, kjo nuk e lë rehat beben.

Kam nevojë të gromësij

Nëse bebja qan gjatë ose pas ushqimit, ajo mund të ketë thithur ajër dhe ka nevojë për ta nxjerrë jashtë. Ndihmojeni duke ia fërkuar shpinën.

Kam shumë nxehtë

Bebet qajnë edhe kur e kanë shumë nxehtë.

Kam shumë ftohtë

Bebet mund ta kenë të ftohtë gjatë ndërrimit të pelenës, por ju shpejt do të mësoni se si ta bëni këtë në mënyrën e duhur.

Nuk po ndihem mirë

Kujdes nëse bebi juaj qan me intervale të ndryshme Mund të jetë sëmurë. Askush s’mund ta njoh beben më mirë se ju, prandaj nëse vëreni diçka, konsultohuni me mjekun.

Shumë vizitorë

Nëse bebja vizitohet nga shumë njerëz, kjo mund ta shqetësojë atë.

Kam nevojë për përqafim

Bebja juaj ka nevojë për përqafime që të ndihen e sigurtë.