Razije Musa: Ekspozoni bebet në diell me këtë orar

2017-06-23 në ora 10:16

Shpresoje qe jeni duke kaluar nje fundjave te mire me familjet tuaja.

Ditet me diell veq se kane filluar dhe daljet e bebeve ne natyre duhet patjeter te kene orar te pershtatshem ne menyre qe te i ikim djegieve nga dielli.

E kemi thene qe duhet se paku dy here ne dite duhet te i ekspozojme bebet ne natyre. Por patjeter duheni me pas kujdes ne mbrojtjen e lekures se tyre.

  1. E dime qe rrezet e diellit jane shume te shendetshme dhe te nevojshme per organizmin, por jo ato qe bien direkt mbi ne(te mes dites)
  2. Bebet para 6 muajve nuk duhet te perdorin asnje krem per mbrotjen mga dielli. Keshtu qe deri ne ate moshe ekspozimi i tyre ne natyre eshte i domosdoshem por jo ne rreze te forta.
  3. Pas 6 muajve perdoret kremi kunder diellit (sun blocker 50 plus), duhet ta vendosni ne secilen pjese ku lekura eshte e zbuluar:

-Kembe

-Duar

-Fytyre

  1. Koha me e mire e paradites per daljet e femijeve ne ambiente te jashtme eshte nga mengjesi deri ne ora 11:00 jo ke vone.

Ndersa pas dite nga ora 16:30 ose 17:00 e tutje.

  1. Bebet patjeter duhet te kene ne koke kapele te holla verore qe jane per mbrotjen nga dielli.

Preferohen keto sikur beba ne foto qe kane mbrotjse edhe perpara fytyres edhe tek qafa.

Ju uroje shume shendet dhe shijoni ditet e ngrohta bashke me femijet tuaj.

Me shumē dashuri

Razija