Rrahjet e zemrës së fetusit, kjo është koha kur do t’i dëgjoni

2018-02-11 në ora 14:41

Fetusi po zhvillohet me ritme normale brenda jush, derisa organet dhe sistemet që e përbëjnë organizmin e njeriut po fillojnë të funksionalizohen.

E, njëra ndër organet më të rëndësishme pa dyshim është zemra, e cila fillon të rrahë brenda jush.

Por kur ndodh kjo? Duhet të pritni shumë?

Zemra e foshnjës fillon të rrahë rreth javës së 6, ju mund të dëgjoni, shikoni dhe ndjeni rrahjet e zemrës së foshnjës suaj.

Nëse keni test me ultratinguj, atëherë gjatë javës së tetë mund të dëgjoni rrahjet e para të zemrës.\

Kontrollimi i rrahjeve të zemrës së fëmijës suaj do të bëhet pjesë e rregullt e çdo vizite prenatale. Këtu janë disa gjëra të tjera që mund të doni të dini:

-Gjatë vizitës suaj, me anë të mjeteve në spital, doktori e lyen barkun tuaj me xhel, dhe pastaj lëshon ultratingujt dhe sapo gjen rrahjet e foshnjës atëherë e lëshon me zë të lartë që edhe ju të dëgjoni.

-Tingulli i rrahjes së zemrës së foshnjës suaj tingëllon si rrufeja e kuajve, dëgjimi për herë të parë mund të jetë shumë i shpejtë.

Zakonisht rrahjet e zemrës tek foshnjat janë 120 deri në 160 rrahje në minutë.

Nëse ka ndonjë rrahje më të shpejtë apo të ngadaltë mund të ketë probleme me zemrën./Gazeta Shneta/