Sa kohë duhet të kalojë për të mbetur shtatzënë

2019-08-14 në ora 18:00

Vendimi për të pasur fëmijë mund të jetë një kohë emocionuese në jetën tuaj, por gjithashtu mund të jetë e papritur dhe stresuese, veçanërisht kur filloni proceset dhe shtatzania vonohet.

Sa kohë duhet të kalojë në të vërtetë për të mbetur shtatzënë?

Përgjigja varet nga një numër faktorësh. Por, ka disa afate të përgjithshme që mund t’i përdorni për t’ju ndihmuar, transmeton Gazeta Shneta.

Shumë njerëz përfundojnë shtatzënë brenda vetëm gjashtë muajve duke provuar, tregon Alan B. Copperman, drejtor i endokrinologjisë.

“Nëse një grua është në të 20-tat e saj, shumica e vezëve janë të shëndetshme dhe ngjizja mund të ndodhë shpejt dhe lehtë”, tha Copperman.

Sidoqoftë, mund të zgjasë më shumë ose shtatzania mund të bëhet më e ndërlikuar së bashku me moshën tuaj.

Vlerësimet tregojnë se problemet e fertilitetit prekin afërisht 12.1% të grave të moshës 15 deri në 44 vjeç, sipas statistikave nga Qendrat e SHBA-së për Kontrollim dhe Parandalimin e Sëmundjeve.

Një vit është një kriter i mirë për shumicën e qifteve që përpiqen të konceptojnë përmes seksit./GazetaShneta.