Sa herë në javë duhet ta lani të porsalindurin tuaj, është më pak sa keni menduar

2018-07-28 në ora 07:22

Prindërit duan ta lajnë fëmijën e tyre shpesh. Problemi është se foshnjat nuk kanë nevojë të lahen shpesh. Prindërit gjithmonë janë fiksuar për një ritual para se të  çojnë beben e tyre për të fjetur.

Banjot e gjata nuk janë të mira për foshnjat, edhe nëse ata e pëlqejnë këtë gjë, sepse ju lani vajin natyral të foshnjës, të lëkurës së foshnjës. Kam gjetur se pacientët e mi që e lajnë fëmijën e tyre çdo ditë, shumë herë ato fëmijë dalin me shumë skuqje.

Ata marrin sëmundje të tilla si ekzema, ose pezmatim i lëkurës atopike, ose lëkurë të thatë, sepse prindërit e tyre shpenzojnë shumë para në shumë produkte fëmijësh. Ju e dini që disa produkte të fëmijës thonë se ato janë organike, por a duhet që foshnjat të kenë nevojë për këto gjëra?

Nëse jeni me fat dhe fëmija juaj nuk është i ndjeshëm atëherë foshnja e përjeton mirë. Por shumë foshnje, edhe nëse diçka është organike, nuk do të thotë se ata kanë nevojë për këtë, transmeton Gazeta Shneta.

Ju përdorni një sapun të sigurt të foshnjës. Lajeni dy herë në javë me të. Sepse ruan lëkurën e tyre të butë dhe me lagështi, dhe parandalon skuqjen që vjen. Ju mund të diskutoni me mjekun tuaj se cilat lloje që rekomandon mjeku juaj. Por vetëm mos harroni se industria e foshnjës është një industri miliardë dollarësh. Dhe njerëzit përpiqen t’ju shesin shumë gjëra. Dhe se foshnjat e tua nuk kanë nevojë të marrin një banjë çdo ditë./Gazeta Shneta/