Sa herë në javë duhet të lahen fëmijët, ja rekomandimi i mjekëve amerikanë

2019-03-03 në ora 17:15

Akademia Amerikane e dermatologjisë rekomandon që fëmijët e moshës 6 deri në 11 vjeç duhet të lahen të paktën një herë ose dy herë në javë, ose, pasi ata kanë qenë duke luajtur dhe janë fëlliqur në baltë, kanë notuar në një pellg, liqen, oqean, ose pishinë, ose kur ata djersiten apo kanë erë trupi.

Për të sapolindurit, historia është edhe më pak e qartë. Përkundër faktit se foshnjat kanë lindur me një protektant natyror të lëkurës e cila është gjithashtu përgjegjëse për rritjen e imunitetit (vernix), konsiderohet rutinë për spitalet për të ti bërë dushin e parë  foshnjës brenda orëve të para pas lindjes.

Shtyrja e dushit të parë  të foshnjës për të paktën disa ditë dhe një fshirje me një leckë të lagur rreth qafës dhe në zonën e pelenës duhet të jetë e mjaftueshme për mbajtjen e fëmijës të pastër.

E gjitha kjo duket shumë e thjeshtë; lani të voglin tuaj nëse ai është dukshëm i pistë, por përndryshe ne mund të pushojmë pak për të qenë të pastër si një bilbil.

Lani duart rregullisht me sapun të mirë të modës së vjetër dhe ujë dhe fshini me peshqir, dhe unë jam i gatshëm të vë bast se të gjithë do të jenë të lumtur (dhe të shëndetshëm). Në fund të fundit, e dini atë shprehjen e vjetër “pak pisllëk nuk të vret!”.