ShBA, vaksina kundër Covid pritet të marr autorizimin për aplikim te fëmijët 5 deri në 11 vjeç

2021-09-11 në ora 16:11

Zyrtarët shëndetësorë në Amerikë shpresojnë se deri në fund të muajit tetor, vaksina kundër Covid-19 do të autorizohet për fëmijët e moshës 5 deri në 11 vjeç.

Afati kohor bazohet në pritshmërinë që Pfizer do të ketë të dhëna të mjaftueshme nga provat klinike për të kërkuar autorizimin e përdorimit urgjent (EUA) nga Administrata e Ushqimit dhe Barnave (FDA) për grupmoshën 5 deri në 11 vjeç shkruan Reuters, transmeton Gazeta Shneta.

Sipas tyre, FDA mund të marr një vendim nëse vaksina është e sigurt dhe efektive për fëmijët.

Dr. Anthony Fauci është shprehur se, nëse Pfizer paraqet EUA-në e saj deri në fund të muajit shtator, dhe të dhënat mbështesin përdorimin e tij, produkti mund të jetë gati në dy javët e para të muajit tetor.

Fauci tha se Moderna ka gjasa të marr tre javë më shumë se Pfizer për të mbledhur të dhënat e saj.

Vendimi për autorizimin e vaksinës kundër Covid te fëmijët po mirëpritet me padurim nga profesionistët shëndetësorë, prindërit e mësueseit./Gazeta Shneta/