Shenjat e para të lindjes dhe kur duhet të shtriheni në spital

2020-06-15 në ora 22:32

Nëse jeni shtatzënë, një nga shqetësimet tuaja të para mund të jetë ajo që është lindja.

Ky informacion do të iu ndihmojë në përgjigjen e pyetje më të zakonshme në lidhje me lindjen, veçanërisht nëse kjo është shtatzania juaj e parë, transmeton Gazeta Shneta.

Shenjat e lindjes

Disa gra përjetojnë shenja shumë të dallueshme të lindjes, ndërsa të tjerat jo. Askush nuk e di se çfarë e bën lindjen të filloj ose kur do të filloj, por disa ndryshime hormonale dhe fizike mund të tregojnë fillimin e lindjes:

Kalimin e prizës së mukozës

Kontraktimet

Pridhja e ujit

Efektimi dhe dilatimi i qafës së mitrës

Drita gjatë lindjes

Procesi i vendosjes së fëmijës tuaj ose uljes në legenin tuaj pak përpara lindjes quhet rrufetë. Drita mund të ndodhë disa javë ose disa orë para punës. Për shkak se mitra mbështetet në fshikëz më shumë pas ndriçimit, mund të ndjeni nevojën për të urinuar më shpesh.

Kalimi i plugës së mukusit

Priza e mukozës grumbullohet në qafën e mitrës gjatë shtatzanisë. Kur qafa e mitrës fillon të hapet më gjerë, mukoza lëshohet në vaginë dhe mund të jetë e qartë, rozë ose pak e përgjakshme.

Kontraktimete lindjes

Gjatë kontraktimeve, barku bëhet i vështirë. Midis kontraktimeve, mitra relaksohet dhe barku bëhet i butë. Mënyra se si ndihet një tkurrje është e ndryshme për secilën grua, dhe mund të ndjehet ndryshe nga një shtatzani në tjetërn.

Por, konstraktimet e punës zakonisht shkaktojnë siklet ose një dhimbje të shurdhër në shpinë dhe barkun e poshtëm, së bashk me presionin në legen.

Kontraksionet lëvizin në një lëvizje të ngjashme me valën nga maja e mitrës në gund. Disa gra i përshkruajnë kontraktimet si ngërçe të forta menstruale. /GazetaShneta/