Shikoni se si fëmija juaj rritet çdo muaj

2020-06-15 në ora 22:56

Jeni shtatzënë. Urime! A jeni kurioz se sa i madh është foshnja juaj në zhvillim, si duket fëmija juaj ndërsa rritet brena jush dhe kur do ta ndjeni lëvizjen? Bëni një vështrim brenda barkut për të parë se si një fëmijë zhvillohet nga muaji në muaj.

Konceptimi

Konceptimi ndodh kur një spemrë takohet dhe depërton në një vezë. Në këtë moment, përbërja gjenetike është e plotë, përfshirë seksin e foshnjës. Brenda rreth tre ditësh pas ngjizjes, veza e fekonduar po ndahet shumë shpejt në shumë qeliza. Kalon përmes tubit fallopian në mitër, ku bashkohet me murin e mitrës. Placenta, e cila do të ushqejë fëmijën, gjithashtu fillon të formohet.

Zhvillimi në 4 javë

Në këtë pikë, fëmija po zhvillon strukturat që përfundimisht do të formojnë fytyrën dhe qafën e tij. Zemra dhe enët e gjakut vazhdojnë të zhvillohen. Mushkëritë, stomaku dhe mëlçia fillojnë të zhvillohen. Një test i shtatzanisë tregon që jeni shtatzënë.

Zhvillimi në 8 javë

Foshnjat tani janë më shumë se gjysmë inç në madhësi. Qepallat dhe veshët po formohen dhe ju mund të shihni majën e hundës. Krahër dhe këmbët janë formuar mirë. Gishtat dhe gishtërinjtë rriten më gjatë dhemë të dallueshëm.

Zhvillimi në 12 muaj

Foshnjat rreth 2 inç fillojnë të bëjnë lëvizjet e tyre. Ju mund të filloni të ndjeni pjesën e sipërme të mitrës tuaj mbi kockat tuaja pubike. Mjeku juaj mund të dëgjojë rrahjet e zemrës së foshnjës me instrumente të posaçme.

Zhvillimi në 16 javë

Foshnja tani ka rreth 4.3 inç dhe peshon rreth 3.5. ju duhet të jeni në gjendje të ndieni pjesën e sipërme të mitrës tuaj rreth 3 inç nën butonin tuaj të barkut. Sytë e foshnjës mund të fryhen dhe zemra dhe enët e gjakut janë formuar plotësisht.

Zhvillimi në 24 javë

Foshnja peshon rreth 1.4 paund tani dhe i përgjigjet tingujve duke lëvizur ose rritur pulsin e tij. Fëmija mund të jetë në gjendje të ndiejë.

Zhvillimi në 36 javë

Foshnjat ndryshojnë në madhësi, në varësi të shumë faktorëve, siç janë gjinia, numri i bebeve që barten dhe madhësia e prindërve. Pra, shkalla e përgjithshme e rritjes së bebes tuaj është po aq e rëndësishme sa madhësia aktuale. Mesatarisht, një fëmijë në këtë fazë është rreth 18.5 inç dhe peshon afër 6 paund.

Truri është zhvilluar me shpejtësi. Mushkëritë janë pothuajse plotësisht të zhvilluara. Koka zakonisht pozicionohet poshtë në legen deri tani. /GazetaShneta/