Shkenca tregon 5 këshillat për shëndet dhe sukses në jetë

2017-04-11 në ora 18:34

Ekspertët nga Universiteti i Londrës e kanë gjetur se stabiliteti emocional, kujdesi, kontrolli dhe optimizmi janë pikat kryesore për një jetë të frytshme.

Njerëzit të cilët kishin pasur katër ose pesë profesione ishin më të shëndetshëm dhe më të shoqëruar, ndërsa personat të cilët kishin dy ose më pak profesione ndiheshin të vetmuar dhe kishin gjasa më të mëdha të kalonin në depresion dhe në sëmundje kronike të ndryshme shkruan The Telegraph, transmeton Gazeta Shneta.

“Disa nga personat inteligjent apo ata zyrtarë mund të kenë arritur qëllimet e tyre, mirëpo jo përforcimin e karakterit.” potencon profesori i departamentit të Epidemologjisë dhe Shëndeti publik Andrew Steptoe.

Studimi është publikuar në gazetën amerikane PNAS. /Gazeta Shneta/