ShSKUK po trajton 288 pacientë të sëmurë me Covid-19

2021-09-28 në ora 14:00

Rënie e numrit të pacientëve të spitalizuar me COVID-19, vërehet në raportin e datës 28 shtator 2021 nga klinikat COVID-19 në QKUK dhe spitalet e përgjithshme.

Në tërë Shërbimin Spitalor Klinik dhe Universitar të Kosovës, në trajtim janë 288 pacientë, 208 prej tyre me oksigjeno-terapi dhe 29 në gjendje të rënduar shëndetësore, në kujdes intensiv mjekësor.

Numri i pacientëve sipas klinikave COVID-19 dhe spitaleve të përgjithshme:

Klinika Infektive, 62 pacientë; Klinika Infektive II ( Mjekësi Sportive) 31pacientë; Klinika e Pulmologjisë, 27 pacientë post-covid; Mjekimi Intensiv COVID-19 dhe  Mjekim Intensiv në Klinikë Infektive 14 pacientë

Spitali i Prizrenit, 20 pacientë; Spitali i Gjakovës, 24 pacientë; Spitali i Pejës, 52 pacientë; Spitali i Gjilanit, 20 pacientë; Spitali i Vushtrrisë, 2 pacientë; Spitali i Mitrovicës, 13 pacientë; Spitali i Ferizajt, 23 pacientë.