Më shumë se 330,000 njerëz janë shëruar nga koronavirusi në të gjithë botën

2020-04-10 në ora 13:56

Në total, janë konfirmuar në të gjithë botën 1,496,055 raste të koronavirusit, nga të cilat 336,780 njerëz janë shëruar sipas Universitetit Johns Hopkins.

88.981 njerëz të tjerë janë konfirmuar se kanë vdekur nga sëmundja shkruan DailyMail, transmeton GazetaShneta.

Kjo do të thotë se afërsisht 23% e pacientëve me koronavirus të diagnostikuar janë shëruar nga sëmundja.

Deri në 80 përqind të rasteve të virusit mendohet të jenë mjaft të butë për t’u trajtuar në shtëpi, do të thotë se ata nuk llogariten në mesin e infeksionit ose shërimit total

Vendi me më shumë rikuperime është Kina me 77,678 njerëz që janë shëruar nga virusi, i ndjekur nga Spanja, Gjermania dhe Irani.

Duke mbajtur ritmin me rimëkëmbjen, Kina këtë javë lehtësoi bllokimin e qytetit Wuhan, 77 ditë pasi kaloi në mbyllje të rreptë.

Njerëzit të cilët janë çertifikuar si të shëndetshëm, tani lejohen të shkojnë lirshëm, megjithëse kontrollet e temperaturës dhe vizitat në shtëpi nga mjekët janë duke u bërë për të siguruar që nuk ka valë të dytë të infeksionit./GazetaShneta/