Si pirja e kafesë ju mundëson një jetë të gjatë dhe të lumtur

2017-04-18 në ora 15:46

Studimet e fundit janë duke treguar se pirja e kafesë në mënyrë të moderuar, mund të ketë ndikim në shëndetin, jetëgjatësinë dhe disponimin tuaj.

Hulumtuesit prej dy universiteteve në Shtetet e Bashkuara zbuluan një lidhje midis niveleve më të mëdha të kafeinës në gjakun e njerëzve të moshës 65 vjeç e lart me paraqitjet e mëvonshme të sëmundjes ‘Alzheimer’ shkruan Natural News, transmeton Gazeta Shneta.

Hulumtuesit nga universitete të Shteteve të Bashkuara zbuluan një lidhje midis niveleve më të mëdha të kafeinës në gjakun e njerëzve të moshës 65 vjeç e më lartë me paraqitjet e mëvonshme të sëmundjes ‘Alzheimer’.

Institutet Kombëtare të Shëndetësisë zbuluan se të paktën katër gota kafe në ditë korrespondojnë me reduktimin e depresionit në 10%.

Për kafen gjithashtu thuhet se mund të zgjasë jetën tuaj./Gazeta Shneta/