Si ta shfrytëzoni ‘ditën e hiles’ për të humbur peshë

2017-03-30 në ora 17:04

‘Dita e hiles’ ka vlerësime të ndryshme. Disa thonë që kur e etiketoni hamburgerin, një pjatë me pasta apo akulloren si ‘hile’ ju jeni duke e vendosur atë lloj ushqimi ne piedestalin më të lartë dhe java do të ju shkojnë duke ëndërruar për atë lloj ushqimi.

Në anën tjetër, 39% e femrave në moshë prej 18 deri 34 thonë se kur e rezervojnë një ushqim që ta hanë jashtë limitit të kalorive ditore ju ndihmon që t’i qëndrojnë besnike dietës së tyre. Krejt ky hulumtim i marketit është bërë nga firma Mintel, transmeton Gazeta Shneta.

Pa marrë parasysh se a jeni fans apo jo, duhet ta keni parasysh se strategjitë për ‘hile’ punojnë ndryshe në njerëz të ndryshëm.

Hilja e vogël

Më së miri nëse ju jeni gjatë gjithë kohës duke i luftuar dëshirat, thotë Ph.D Krista Varady, asistente profesoreshë e asiocuar për nutricion në Universitetin e Illinois në Cikago.

Pse kjo është e nevojshme: Nëse dieta juaj ju lë gjatë gjithë kohës duhet fantazuar për ushqim të njelmëta dhe të ëmbla, një sasi prej 200-300 kalori mund të ju ndihmojë t’i përmbaheni dietës gjatë gjithës javës dhe të mo lëshoheni kur vie dita e hiles.

Ushqimi i ditës së hiles

Më së miri nëse ju ndiheni të mërzitur në ngjarje shoqërore.

Pse kjo është e nevojshme: Keni ditëlindjen e shokut që po afrohet? Duke pasur një ditë të hilës ju do të kënaqeni me hamburger dhe pomfrit. “Një ushqim i mirë për ditën e hilës e bën personin që të lidhet me njerëz të tjerë dukë ngrënë ushqime të ndryshme gjatë festave,” tha Varady.

Dita e terë e pushimit me hile

Më së miri nëse jeni lodhur duke i numëruar kaloritë.

Pse kjo është e nevojshme: Nëse ju jeni duke i ndjekur faktet për ushqim 24/7, ju dikur lodheni. Duke e pasur një ditë pushim në javë, ju mund të motivoheni dhe të vazhdoni të mbani planin e dietës dhe mos ta prishni atë ngase jeni të frustruar. Por nëse ditët e hiles kthehen në javë të hiles, atëherë stratëgjitë e cekura më lart do të ju kryejnë punë më mirë. / Gazeta Shneta /