Sonte ndërron ora, do flemë më pak apo më shumë!

2017-03-25 në ora 22:49

Që nga e diela në orën 02:00 të mëngjesit, më datë 26 mars, akrepat e orës do të ecin 60 minuta përpara, duke shënuar kështu fillimin e orës verore.

Ndryshimi i akrepave të orës në fund të marsit me 60 minuta para dhe në fund të tetorit me 60 minuta pas, është sistem i unifikuar në të gjithë Evropën.

Ndërrimi i orës aplikohet thuajse në të gjitha vendet e industrializuara, përjashto Japoninë.

Gjithashtu nga kjo skemë e matjes së kohës, nuk janë të interesuara as vendet e Afrikës.

Ora dimërore kthehet në të dielën e fundit të tetorit.