Surpirzat e lindjes: 15 gjëra që asnjë nënë nuk i pret të ndodhin

2018-03-04 në ora 08:42

Pa marrë parasysh se sa mendoni përpara, lindja zakonisht nuk shkon sipas planit që keni menduar.

Mësoni më poshtë se çfarë i habit më së shumti nënat:

Më mirë se sa pritej, lindja nuk ishte edhe aq e keqe, kam dëgjuar histori horrori, por kontraktimet ishin shumë të menaxhueshme. Dhimbja nuk ka qenë në atë shkallë të paduruar.

Aksidentet ndodhin

Kur anesteziologia erdhi për të dhënë epiduralen, më shpëtoj urina, tregon një nënë. Isha e zhytur komplet në të, derisa unë qaja si fëmijë dhe ju ndihmoja që ta pastronin shtratin. Derisa, anesteziologia më dha një përqafim dhe tha se e kishte parë këtë të ndodhte shpeshherë.

Probleme epidurale

Vetëm për shkak se ju doni të merrni një epidurale nuk do të thotë se do ta merrni vetëm një të tillë. Infermierja bëri nëntë tentime për të vendosur një epidural, por pa sukses, transmeton Gazeta Shneta

Ishte uji që ‘thyhej’ vazhdimisht

Një nënë tregon një rast tjetër, kur çdo minutë i duhej të shkonte në banjë, për shkak se nuk dëshironte të lagej gjithandej, por pa sukses. Kjo ndodhi disa herë, derisa në herën e tretë, uji vërtetë u thye.

Një fund i lumtur

Ndjenja kur nënat shohin fëmijët e tyre për herë të parë është një imazh që mbetet për tërë jetën. ‘E njoha, sikur e kisha parë në ëndërr’, tregon një nënë./Gazeta Shneta/