Teknikat e frymëmarrjes gjatë lindjes që çdo nënë shtatzënë duhet t’i dijë

2018-06-07 në ora 17:33

Shpirti i modeluar i referohet aktit të frymëmarrjes në çdo numër të normave dhe thellësive të mundshme. Disa gra preferojnë të marrin frymë thellë, duke përdorur diafragmën e tyre për të mbushur barkun e tyre me ajër. Gra të tjera preferojnë frymëmarrjen e lehtë, duke thithur vetëm sa për të mbushur gjoksin e tyre.

Qëllimi është të gjeni modelet e frymëmarrjes që kanë një efekt qetësues dhe relaksues. Frymëmarrja juaj duhet të jetë në një shkallë të rehatshme dhe nuk duhet të bëjë që ju të ndiheni sikur po ju ik frymwmarrja, transmeton Gazeta Shneta.

Dhimbjet e kokës dhe punët e shtëpisë ofrojnë mundësi për të ushtruar teknika të ndryshme të frymëmarrjes dhe t’i bëjnë ato pjesë të rutinës tuaj. Për të simuluar lindjen, disa edukatorë të lindjes së fëmijës sugjerojnë që të mbani një kub të akullit në dorën tuaj duke praktikuar teknika efektive të frymëmarrjes.

Si të filloni…

Në fillim dhe në fund të çdo tkurrjeje mos harroni që të mirrni frymë thellë, qetw dhe relaksuese. Kjo jo vetëm që ndihmon në mprehjen e fokusit tuaj, por gjithashtu siguron më shumë oksigjen për fëmijën tuaj, muskujt dhe mitrën tuaj.

Do të ketë raste në të dy fazat e lindjes kur do të doni të shtyni ose të mbani poshtë, por nuk është koha e duhur. Shumica e grave duan të mbajnë frymën e tyre gjatë këtyre momenteve veçanërisht të vështira.

Kërkesa për të shtyrë vjen dhe shkon në valë gjatë tkurrjes. Përdorni këto pushime për të marrë frymë thellësisht duke siguruar oksigjen për gjakun dhe foshnjwn tuaj.

Kur të përfundojë tkurrja, pushoni trupin tuaj dhe merrni një ose dy frymëmarrje qetësuese./Gazeta Shneta/