Ushqime për bebe 4 deri në 6 muaj

2018-01-06 në ora 14:04

Prezantimi i ushqimeve tek bebet 4 deri në 6 muaj

Kjo është ndër fazat më nervore dhe e frikshme për shumë prindër. Një nga gjërat më të rëndësishme që duhet të mbani në mend është se nuk ndonjë mënyrë të drejtë të ushqyerit.

Por, janë disa tabela që tregojnë për ushqimet që janë më të parat që duhet prezantuar foshnjës suaj, transmeton Gazeta Shneta.

-Drithëra, orizi dhe bollgur janë kokrra më pak alergjike dhe kështu shumica e foshnjave kanë nisur dietën e tyre ushqimore me këto drithëra.

-Frutat, mund të shërbehen të papërpunuara pas muajit të 8-të, nëse frutat janë të buta dhe fëmija nuk ka probleme me tretje, bananet dhe avokadot nuk keni nevojë t’i përgadisni.

-Perime, gjithmonë gatuani perime në moshën kur fëmijët mund të përtypen lehtë pas muajit të 12-të.

Shënim: Asnjëherë mos e zëvendësoni qumështin e gjirit ose formulën me ndonjë prej ushqimeve, deri sa t’i mbush një vit./Gazeta Shneta/