Zbulim i madh: Mund të konceptoheni edhe në hapësirë

2018-02-02 në ora 17:16

Foshnjat minj kanë lindur të shëndetshme duke përdorë spermën e ngrirë dhe të ruajtur në një ambient pothuajse pa peshë në hapësirë.

Ekipi japonez prapa këtij eksperimenti që thyen gravitetin, nga International Space Station (ISS), ka thënë që transportimi i “farave të jetës” jashtë Tokës është i mundshëm.

Tutje ata kanë shtuar që banka të spermës mund të krijohen në Hënë si mbështetje në qoftë se ndodhë ndonjë fatkeqësi në Tokë.

Megjithatë ende është e pa qartë në qoftë se kjo mund të ndihmoj njerëzit që të popullojnë hapësirën./keshilla.net/