Zbulohet pajisja që siguron kurim të plotë pas dështimit të zemrës

2017-04-11 në ora 18:09

Pajisja e njohur si ndihmues i vertikularit të majtë, ndihmon në zonat kryesore të pompimit të gjakut nepër trup.

Ekspertët e kanë konsideruar këtë pajisje si një litar shpëtimi kundër mungesës së dhuruesve dhe listave të gjata për transplante, transmeton Gazeta Shneta.

Një pajisje e tillë kushton rreth 95,000 euro ndërsa operacioni kushton rreth 80,000 euro.

Sipas testimeve të kyera nga mjekët profesional, pajisja ka funksionuar shumë mirë edhe pse mjekimi i zemrës me të, kushton shumë./Gazeta Shneta/