10 mijë euro gjobë për çdo prind që publikon foto të fëmijës

2018-01-10 në ora 22:56

Gjëja  që ju si prindër duhet të keni parasysh dhe mos ta anashkaloni është se fëmija juaj mund të mos dëshirojë kurrë që ju t’ia ndani fotot me miqtë tuaj.

Një rast i tillë ndodhi në Itali ku një minoren 16- vjeçar kërkoi ndihmë nga autoritetet pasi e ëma postonte foto dhe bënte komente rreth tij nëpër rrjete sociale.

U desh ky shkak dhe gjykata e Romës ka marrë një vendim të prerë. Prindërit që postojnë foto të minorenëve apo hapin profile do të gjobiten plot 10000 euro.

Ky vendim ka për qëllim të mbrojë të vegjëlit në mënyrë që askush të mos shpëndajë foto pa pëlqimin e tyre.

Nëse do të ketë një sanksionim të tillë së shpejti edhe në vendin tonë, kjo mbetet për t’u parë./Ballkan Web/