10 rregullat e shtatzënisë së mbarë

2019-02-09 në ora 17:35

Në këtë artikull po ju sjellim 10 rregullat kryesore që duhet të ndiqni për një shtatzani sa më të mbarë e për një rritje sa më të shëndetshme të bebit tuaj gjatë 9 muajve kur jeni duke pritur ardhjen e foshnjes suaj në jetë:

1. Konsumoni 5-6 vakte në ditë në sasi të kontrolluara; 2. Konsumoni çdo ditë vitaminat e nevojshme për gratë shtatzanë, siç ju ka udhëzuar mjeku juaj;

3. Pini të paktën 10 gota me ujë ose lëngje naryrale frutash në ditë; 4. Mos pini absolutisht alkool, 5. Mos pini lëngje më konservantë dhe me ngjyrues dhe kufizoni në maksimum kafen;

6. Mos pini duhan dhe rrini larg duhanpirësve; 7. Kryeni të paktën 20 minuta aktivitet fizik të lehtë çdo ditë; 8. Flini jo më pak se 8 orë në ditë;

9. Vishni këpucë të rehatshme dhe pa takë; 10. Mos pini asnjë ilaç pa rekomandimin e mjekut;