12 gjëra të pabesueshme që i ndodhin trupit në momentin kur vdesim

2018-07-24 në ora 12:53

Si të gjithë ne, edhe ju e keni pyetur veten se çfarë ndodh me trupin pasi largohemi nga jeta.

Më poshtë keni një ide të gjithë çka ndodh me trupin tonë, hap pas hapi:

1. Zemra ndalon dhe gjaku grumbullohet

Duke qenë se qarkullimi i gjakut ka ndaluar, ky i fundit grumbullohet në vena dhe arterie.

2. Trupi nis dhe ndryshon ngjyrë

3. Ndryshon temperatua

Trupi nuk zotëron më temperaturën 37 gradë Celsius por nis dhe përshtatet me temperaturën e dhomës, duke humbur nga 0.8 gradë çdo orë.

4. Më pas, trupi ngurtësohet dhe bëhet i akullt, duke nisur nga qepallat dhe qafa

5. Trupi vazhdon dhe lëviz për disa orë pas vdekjes pasi kontraktohen muskujt

6. Lëkura tërhiqet, zhduket çdo rrudhë

7. Organizmi nxjerr jashtë mbetjet (jashtëqitje)

8. Më pas nis dekompozimi i trupit, që shoqërohet me aromë të rëndë

9. Krijohen baktere dhe kërpudha

10. Mund të dëgjohen zhurma: gazra ose rënkime (çlirohen gazrat)

11. Fryhen sytë dhe gjuha

12. Degradimi total i trupit./magazina.al