3 arsyjet se pse keni gurë në veshka gjatë periudhës së shtatzënisë

2020-06-16 në ora 13:47

Nëse keni gurë në veshka mund të përjetoni dhimbje, veçanërisht kur jeni shtatzënë.

Ndërsa shumica e gurëve në veshka mund të kalojnë pa nevojë për ndonjë trajtim, disa prej tyre mund të shkaktojnë dhimbje të forta shkruan Parenting.FirstCry, transmeton GazetaShneta.

Disa nga shkaqet e zakonshme të gurëve në veshka gjatë shtatzënisë janë:

1)Mungesa e lëngjeve

Një arsye e zakonshme për gurët në veshka është konsumimi joadekuat i ujit. Mungesa e lëngjeve në trupin tuaj shkakton një rritje të përqendrimit të mineraleve si fosfori dhe kalciumi në urinë, gjë që çon në formimin e gurëve në veshka.

2 Acarim i zorrëve

Nëse keni ndjeshmëri gastrointestinale, mund të jeni të prirur për hiperkalciurinë ose të keni një rrezik më të lartë për gurët në veshka.

3)Konsumi i lartë i kalciumit

Gratë shtatzëna inkurajohen të konsumojnë më shumë kalcium – kjo mund të bëjë presion shtesë në veshkat dhe të shkaktojë formimin e kristalit në veshkat./GazetaShneta/