4 arsyet përse femrat shtatzënë duhet të kenë një jetë aktive seksuale

2017-03-05 në ora 21:16

Ndonëse shumë gjëra janë të ndaluara gjatë shtatzënisë, ekzistojnë dhe shumë veprimtari të tjera që jo vetëm rekomandohen gjatë kësaj periudhe, por ndikojnë dhe pozitivisht në zhvillimin e fetusit dhe mirëqenien e nënës.

Nëse deri më tani i keni thënë JO seksit gjatë shtatzënisë duke menduar se do të lëndonit foshnjën në bark, ka ardhur koha të mësoni të vërtetën. Më poshtë do të lexoni 4 arsyet që do t’ju bindin të kryeni marrëdhënies seksuale gjatë shtatzënisë.

Kjo është ndoshta gjëja më e mirë që mund të bëni për të forcuar muskujt dhe për t’u relaksuar

Arsyeja 1: Ul presionin e gjakut

Hormoni i dashurisë i lëshuar gjatë seksit (oxytocin) lehtëson simptomat e stresit dhe ul presionin e gjakut.

Arsyeja 2: Ju do të flini më mirë

Hormonet e lëshuara gjatë seksit ndikojnë në cilësinë e gjumit tonë dhe i japin sinjale trurit të na vendosë në gjumë shumë më shpejt se normalisht.

Arsyeja 3: Forcim i lidhjes dashurore

Ju do të ndiheni më afër partnerin tuaj nëse gjatë periudhës së shtatzënise qëndroni afër dhe përkedheleni pa frikën se do të dëmtoni fetusin.

Arsyeja 4: Zvogëlon dhimbjen

E fundit por jo më pak e rëndësishme, marrëdhënia seksuale gjatë shtatzënisë mban dhimbjen larg. Hormonet progesterone, dhe estrogjeni mundësojnë rrjedhjen e gjakut në vaginë dhe zonën e legenit.

Ky proces rritjen ndjeshmërinë duke reduktuar dhimbjen.

Këto janë pozicionet e seksit të përshtatshme për shtatzënat (Ilustrime)