4 arsyjet që rezultojnë të keni probleme me konceptim

2021-04-09 në ora 17:52

Pas përpjekjeve të shumta për të ngelur shtatzënë, ka shumë faktorë që pengojnë drejt një shtatzënie.

Ovulacioni, problemet me sistemin riprodhues, numri i ulët i spermatozoideve janë ndër arsyjet e mundshme se pse keni pengesa në konceptim shkruan VeryWellFamily, transmeton Gazeta Shneta.

Mësoni më shumë rreth komplikimeve gjatë shtatzënisë KËTU

Më poshtë, mund t’i gjeni tetë nga arsyjet e mundshme të vonesës në konceptim:

Probleme qëndron tek partneri juaj: Është vërtetuar se 20-30% e problemeve në konceptim vijnë si pasojë e infertilitetit mashkullor.

Steriliteti është i lidhur me moshën: Mosha ndikon në cilësinë dhe sasinë e vezëve.

Tubat fallopian janë të bllokuar: Shkaku i ovulimit përbën 25% të rasteve të infertilitetit femëror.Pjesa tjetër mund të ketë probleme me bllokimin e tubave fallopianë, probleme strukturore të mitrës apo endometriozë.

Keni endometriozë: Endometrioza është kur indi i ngjashëm me endometriumin rritet jashtë mitrës.Është vlerësuar se deri në 50% e grave me endometriozë kanë vështirësi për të ngelur shtatzënë./GazetaShneta/