4 këshilla sesi të kujdeseni për veten tuaj pas abortit

2021-02-17 në ora 23:35

Aborti, pavarësisht procedurës, mund të sjell efekte të rënda anësore, duke filluar nga dhimbjet fizike e deri te shëndeti mendor.

Për këtë arsyje, kushtoni vëmendje këshillave të mëposhtme sesi të kujdeseni për veten tuaj pas një aborti shkruan Parenting.FirstCry, transmeton GazetaShneta.

Mësoni më shumë rreth komplikimeve gjatë shtatzënisë KËTU

Këshilla:

-Meqenëse humbni shumë gjak, konsumoni një dietë të pasur me lëndë ushqyese dhe konsumoni ujë.

-Mund të pësoni ngërçe të rëndë nëse aborti ka ndodhur pas 12 ose më shumë javësh të shtatëzanisë. Për këtë arsyje, edhe mitra juaj do të përpiqet të kthehet në pozicionin e saj, gjë që përsëri mund të çojë në dhimbje barku. Nëse keni dhimbje barku ose dhimbje të forta, mund të përdorni një ‘jastëk ngrohjeje’, pasi lehtëson dhimbjen.

-Pasi të bëni një abort, do t’ju duhet të pushoni.

-Bëni gjumë të mjaftueshëm./GazetaShneta/